fredag 7 oktober 2011

Kinesiska skolledare imponerades av interaktiv visualisering

I måndags fick AV-Media Kronoberg besök av en delegation skolledare från Shanghai. Linnéuniversitetet och professor Marcelo Milrad samarbetar med företaget IST i syftet att visa på svensk knowhow med avseende på skola och förvaltning.
Det visade sig att skolorna i Shanghai-området är väl tillgodosedda  med projektorer i klassrummen, datorer, bredband och dotorprogram som stöder undervisningen. Skolledarna är däremot inte nöjda med programmens utformning då de inte ger eleverna utrymme till kreativitet. Vår visning av GapMinder och Algodoo uppskattades därför storligen. Trots språkbarriärer vidtog en intensiv diskussion om innehåll och möjligheter till annpassning till kinesiskan. En viss anpassning av Algodoo finns ju redan men våra gäster ville ha allt på en gång!
Det kanske mest uppskattade inslaget var när vi besökte en klass  åk 7 som arbetade med Algodoo. De var inhyrda i vår stora datasal och aktiviteten var hög när vi kom in.
-Detta är precis det som vi behöver till våra elever sade man. Möjligheten att som elev ställa upp problem och söka svaren genom arbete i ett kreativt verktyg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar