onsdag 18 maj 2011

Interaktiv visualisering/Algodoo=sant
Sedan februari har Kronobergs läns lärare och elever tillgång till Algodoo- ett fysik/teknikprogram som delvis bygger på webbresurser och delaktighet, inte minst via YouTube. Under våren har vi utbildat lärare i hanteringen. Vi har inspirerat till fortsatt användning vi skolbesök och nu börjar vi se resultatet.
Jag var på Urshultskolan och hjälpte lärarna på traven. Narurligtvis uppmanade jag till omedelbar användning, det är lätt att glömma. Igår kom följande svar från Jenny Thulemark:
"På min skola löste vi introduktionen av Algodoo så här: I åk 5 har skaalla elever få en långläxa på något som de riktigt bra på. Två killar i klassen är extra teknik- och datorintresserade, och de kom till mig förenskild genomgång av Algodoo. De blev sugna på att sätta igång direkt!
Långläxan är av den sort att den får ta ett tag att arbeta sig igenom, men killarna kom redan dagen därpå till sin lärare och sa att de var redo att visa upp Algodoo för sin klass. De hade suttit hela eftermiddagen och kvällen och testat programmet! Presentationen - via kanon - gick jättebra, och läraren hade förberett med bärbara datorer till klassen så att de kunde fortsätta utforskandet på egen hand.
Ryktet
gick om pojkarnas presentation, och nu har de varit runt i samtliga klasser på skolan med lika lyckat resultat!Vänligen Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar