torsdag 31 mars 2011

Halvårsbokslut

Tiden går och vi har för länge sedan passerat projektets halvtid. Det kan vara intressant at se vad vi har åstadkommit sedan starten i augusti 2010. Det mest intressanta är att se hur många pedagoger vi nått ut till under dessa sju månader. Med viss stolthet kan jag skriva Med viss stolthet kan jag skriva siffran 400 utan att darra på manschetten. Denna numerär har vi nått via följande utbildningar och seminarier:

 • Digital kompetensdagen - Anna Prissbergs och Joey Hofwanders seminarier avseende Interaktiv visualisering drog över 100 deltagare.

 • Pilotutbildningen - Sammanlagt 26 personer deltar i den omfattande pilotutbildningen som bla har till uppgift att skapa lärmoduler, ett av projektets slutmål. Utöver fyra utbildningsdagar har även tre seminarier med Simon Winter som moderator genomförts. Där har vi kopplat den interaktiva visualiseringen till andra verktyg såsom Google maps, Google motion charts och Google Earth. Vi har använt databaser från SCB och IAEA.

 • GapMinderutbildningar för IT-pedagoger - ca 160 IT-pedagoger från Växjö, Tingsryd, Lessebo, Uppvidinge och Markaryd har utbildats i Interaktiv visualisering med hjälp av GapMinder.

 • Setting your Mindset -ett seminarium som tar upp framtidens lärande enligt vår projektidé har genomförts för rektorer och pedagoger i Ängelholm, Båstad, Växjö, Uppvidinge och Älmhult. Sammanlagt 90 personer har deltagit.

 • Elevprojekt har genomförts via vår försorg i Växjö, Uppvidinge och Lessebo kommun. Idén bygger på att göra eleverna så bekväma med GapMinder att de utmanar föräldrarna i Interaktiv visualisering. Här kommer vi att öka vårt engagemang genom att erbjuda skolorna coachning i hur man kan arbeta med interaktiv visualisering. Utgångspunkten tar vi i lärmodulerna som ligger på http://www.omvärld.se/

 • 1-1-satsningen i Växjö kommun har medgivit att Joey Hofwander, IT-ledare genomför en riktad utbildning till de sex skolorna som delta i pilotprojektet.

 • 11 lärmoduler ligger klara på http://www.omvärld.se/.

 • 23 inlägg som beskriver projektets utveckling finns att läsa på http://blogg.omvärld.se

Har vi misslyckats med något? Ja våra kurser som vi kallar GapMinder för alla har endast dragit 12 deltagare. Vi kommer att genomföra en ny satsning senare i vår och hoppas på bättre gensvar.


Fortsättning följer..


1 kommentar:

 1. Ville bara upplysa om att det var jag och Joey som höll i seminarierna på digital kompetensdagen. Tina Sundberg

  SvaraRadera