måndag 31 januari 2011

Erfarenheter från en sexa

Läs Tina Sundbergs intressanta iaktagelser:

"Det här är några av kommentarerna som eleverna skrev på klassbloggen efter att ha haft i läxa att visa Gapminder hemma. Föräldrarna fick kommentera på ett papper hur eleven klarade uppgiften samt vad de tyckte var intressant. Alla föräldrar var positiva och tyckte att det var ett intressant och lärorikt program.

Eleverna fick förbereda sig för visningen genom att träna tillsammans med en kompis enligt de steg för steginstruktioner och exempel som jag gav dem.

Elever visar Gapminder för sina föräldrar.

· ”Det var kul att berätta något för ens föräldrar som inte de visste om för en gångs skull!! Min mamma tyckte om att se när det gick upp o ner för länderna, o varför. Sen tyckte hon om att se hur ekonomin var i länderna.”

· ”Mamma tyckte att det var intressant att se utvecklingen på länder som har haft det mindre bra till att komma lite närmare Europas länder. Jag lärde mig mycket om världen genom gapminder(ett bra verktyg). Det var lätt att förklara, det var inget som var svårt att förklara/visa.”

· ”Jag tyckte det var kul att berätta om något som mamma inte visste om och att hon tyckte det var intressant. Mamma tyckte det var intressant så hon bad mig att visa mera sådana sidor som hon inte vet om, mamma tittade ofta på hur Sverige låg till.”

· Det var kul att visa det för pappa. Jag tyckte det var lätt att visa för han tyckte det var intressant. Pappa tyckte det var coolt. Pappa blev häpen över på typ 1800-talet så dog 400 av 1000 barn i sverige.”

· ”Det var roligt att redovisa för föräldrarna hemma, det var kul att se hur dom reagerade och så, och vad dom kunde för någonting. Pappa kunde mer än mamma ;p
Det var skönt att se att dödligheten för Cancer har minskat, och att forskningen gör framsteg. Mamma kunde konstatera att medelvärdet av antal Barn per kvinna var 1,85, dvs. att hon är en ”över medelmamma”
.
Vi kommer säkert att använda det ett fler tal gånger ;p Måste i all fall visa mormor.”

· ” Jag tycker detta är ett roligare sätt att lära mig på. Och det var intressant att visa mamma gapminder man kände sig som en expert.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar