måndag 27 december 2010

27/12 Mellanstadiet är en plantskola för interaktiv visualisering

Tina Sundberg, en av deltagarna i pilotutbildningen, bjöd in en kollega på senaste utbildningsdagen. Det resulterade i ett intressant arbete på Kvarndammskolan.
"Förra veckan introducerade min kollega Jesper Gapminder i både en fyra och en femma. Jag träffade honom efteråt och han var lyrisk över det gensvar som han fick av eleverna. Eleverna i femman hade många frågor och en otrolig entusiasm präglade lektionen. I fyran var det en kille som gissade rätt på vilket land som är fattigast, imponerande! Jesper konstaterade att de flesta i fyran hängde med bra men att där går nog gränsen för att kunna arbeta med Gapminder i en klass.
På arbetsplatsträffen i torsdags fick hela personalen på Kvarndammskolan en introduktion till till interaktiv visualisering och hur man kan arbeta med Gapminder i en klass."

Nu väntar vi på erfarenheter från de andra 13 som fick prova på att arbeta interaktivt med Gapminder. Det var första startskottet för våra kurser "Gapminder för alla. Vi kommer att följa upp med en mängd utbildningar under våren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar