fredag 22 oktober 2010

Tina Sunberg har introducerat GapMinder i åk 6

"I fredags introducerade jag Gapminder i min 6:a. Jag visade gapminder.org på tavlan och eleverna fick gissa vad det var. Jag fick många förslag allt från vattendroppar till teknikens utveckling. Jag bad dem att titta lite närmare på sidan för att se om de kunde få några ledtrådar. De funderade kring världskartan och färgerna. Storleken på bubblorna var det som de knäckte först och därefter hittade de Kina. Sedan följde många gissningar på olika länder. Någon kom snart på vad income och life expectancy betydde. Vi samtalade kring tänkbara förklaringar, varför ett land är placerat där det är. Krig och tillgång på vatten var två förslag som kom upp. Jag bad dem att försöka att koppla till NO-området vatten som de just nu arbetar med. Nästa gång ska vi gå vidare med att dela in grafen i de fyra rutorna."
Det skall bli spännande att följa fotsättningen! Jag uppmanar er alla att skriva ett par rader om er användning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar